Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Chilipoeder
Cabe bubuk
Chilipoeder wordt gemaakt van gedroogde chilipepers, zoals rawits of cayennepepers. Soms wordt samen met de rawits ook nog komijn, oregano, knoflookpoeder en zout meegemalen. Dan noemt men dit mengsel chili powder blend. Dit is erg populair in de Amerikaanse keuken, omdat dit mengsel de basis is voor de chili con carne.
- Cabe kering bubuk
De rawits worden in de zon gedroogd en daarna worden ze tot poeder gemalen. Als het drogen sneller moet gebeuren, dan leg je de rawits in de oven en verwarm die tot 70 graden. Laat de rawits in de oven tot al het vocht is verdampt en de rawits makkelijk te verkruimelen zijn. Maal daarna de rawits tot poeder. Wil je poeder zonder pitjes, dan moet je alles even zeven, maar nodig is dit niet.
Het pure chilipoeder zal alleen maar pittig zijn, maar de chili powder blend heeft de smaak van de extra toegevoegde kruiden.
Zolang er pepers worden verbouwd, zal er ook chilipoeder van gemaakt zijn. Dit werd vooral gedaan om de pepers langer te kunnen bewaren.
Chilipoeder is in de beter gesorteerde supermarkt en bij de oosterse toko's te koop