De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Base Gede
Basis kruidenpasta voor bereiding van verschillende gerechten
Ingrediënten:
- 25 sjalotten
- 12 tenen knoflook
- 7 rode lomboks
- 5 schijven laos
- 5 cm. kencur
- 10 cm. verse kunyit
- 1 eetlepel ketumbar
- 6 kemirienoten
- 2 theelepels trassi
- halve theelepel zwarte peperkorrels
- halve theelepel nootmuskaat
- 3 kruidnagels
- 4 eetlepels olie
Bereiding:
Schil de laos, kencur en kunyit en snijd ze fijn. Snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks. Pof de kemirienoten. Maal alle ingredienten, behalve de olie en de kruidnagels, tot een pasta. Verhit de olie in een wok. Bak de pasta 5 min. op hoog vuur onder voortdurend roeren tot goudkleur. Deze basis van kruiden kunt u voor ongeveer een week in de koelkast bewaren. Altijd oppassen dat het niet gaat bederven.
download