Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Lampung

Pittige, vloeibare sambal


Ingrediënten:

- 6 lomboks
- 3 kleine tomaten
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel zout
- olie

Bereiding:

Snijd de lomboks in ringen. Snijd een kruisje aan de onderkant van de tomaten, dompel ze in kokend water en laat ze schrikken onder koud water. Haal het velletje van de tomaat, snijd ze doormidden en verwijder het zaad. Snijd de tomaat in blokjes. Verwarm de olie en bak de knoflook tot hij gaat geuren en voeg dan de tomaten en de lomboks toe. Bak tot de tomaten gaar zijn. Voeg dan de suiker en azijn toe. Laat even doorkoken, proef of er nog suiker of azijn moet worden toegevoegd. Laat afkoelen. Mix alles in de blender tot een gladde massa. De sambal blijft vloeibaar als een tomatenketchup.

Sambal Lampung