Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Bebotok Ikan
Kepiting Bakar
Pindang Telor
Kue Zebra Chiffon Dua
Ayam Panggang Madu
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sambal Lampung
Pittige, vloeibare sambal
Ingrediënten:
- 6 lomboks
- 3 kleine tomaten
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel zout
- olie
Bereiding:
Snijd de lomboks in ringen. Snijd een kruisje aan de onderkant van de tomaten, dompel ze in kokend water en laat ze schrikken onder koud water. Haal het velletje van de tomaat, snijd ze doormidden en verwijder het zaad. Snijd de tomaat in blokjes. Verwarm de olie en bak de knoflook tot hij gaat geuren en voeg dan de tomaten en de lomboks toe. Bak tot de tomaten gaar zijn. Voeg dan de suiker en azijn toe. Laat even doorkoken, proef of er nog suiker of azijn moet worden toegevoegd. Laat afkoelen. Mix alles in de blender tot een gladde massa. De sambal blijft vloeibaar als een tomatenketchup.
Sambal Lampung