Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Biscuit
Het biscuitje is een benaming die in Nederland gebruikt wordt voor een bepaald soort koekje, dat rond kan zijn, zoals het Mariakaakje, of rechthoekig. Het gaat dan om een koekje dat knapperig is, licht van kleur en droog.
- Brusselse kermis
- Volkoren biscuit
Een biscuitje bestaat uit bloem of volkorenmeel, margarine of ander vet, suiker en smaakstof.
Biscuitjes zijn erg droog, daarom doopten de mensen de kaakjes in de koffie of thee voordat men ze op at. Om er meer smaak aan te geven worden ook chocoladekaakjes verkocht. Ook de brusselse kermis heeft meer smaak dan het droge biscuitje. Brusselse kermis is een kaakje dat met kokos en suiker wordt bestrooid.
Biscuitjes zijn erg geschikt om er een taartbodem van te maken zonder de taart in de oven te bakken. Erg geschikt voor kwarktaart en monchou gebak.
De belangrijkste producent van biscuitjes is Verkade.
Biscuitjes kun je in de supermarkt kopen.