De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Zeevruchten
Vertaling
Boga bahari
Kenmerken
Zeevruchten zijn weekdieren, schelpdieren en kreeftachtigen. die gevangen worden in zee, of in zout of zoet water worden gekweekt. Ze worden vaak in luxe gerechten gebruikt. Ze kunnen onderdeel zijn vaan voorgerechten, zoals salades of hoofdgerechten, zoals bijvoorbeeld in cacciucco of bouillabaisse.
De term zeevruchten wordt vaak verward met het Engelse "seafood", maar onder seafood worden ook vissen verstaan, terwijl zeevruchten alleen ongewervelde dieren zoals mosselen, garnalen, slakken, oesters, inktvissen, kreeft wordt verstaan. De afzonderlike soorten zeevruchten kunnen natuurlijk ook apart worden bereid.