De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Asinan Sawi
Vertaling
Gezouten amsoi
Kenmerken
Asinan sawi is gepekelde amsoi, dat gebruikt wordt in groentegerechten.
Samenstelling
Asinan sawi wordt gemaakt van amsoi, ook wel sawi pahit of sawi putih genaamd. Asinan sawi kun je op de volgende manier zelf maken:
Haal de bladeren van de steel en bestrooi ze met zout en rol ze op. Laat even staan tot het blad is verwelkt. Spoel daarna het blad af en strooi er weer zout overheen. Rol de bladeren op en doe ze in een afsluitbare doos. Laat dit een paar nachten bij kamertemperatuur staan tot de kleur is veranderd in donkergroen. Dan is het klaar om in gerechten te verwerken.