Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pangsit

Won Ton vellen gevuld met pinda's en garnalen


Ingrediënten:

- 225 gr. Won Ton deegvellen
- 1 eiwit
- zonnebloemolie

Vulling:

- 120 gr. rauwe pinda's
- 225 gr. gepelde garnalen
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels olie
- 2 cm. djahe
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eieren
- 8 lente-uitjes
- zout
- peper

Bereiding:

Kook de eieren en snijd ze in stukjes. Hak de pinda's fijn en de garnalen grof. Pers de knoflook. Schil en rasp de djahe. Snipper de lente-uitjes. Verhit de olie voor de vulling in een koekenpan. Doe de pinda's erin en bak die al roerend boven matig vuur lichtbruin. Doe de knoflook erin en laat de pinda’s iets meer bruinen. Laat het afkoelen en vermeng de rest van de ingredienten door de vulling.

Doe 1 volle theelepel vulsel in een deegvelletje, bestrijk de randen met wat eiwit en vouw het in een driehoek. Druk de randen tegen elkaar. Verhit in de olie in een frituurpan en bak een paar driehoekjes tegelijk goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze heet.

Pangsit