De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Panada Tiga
Gefrituurde pasteitjes met gehaktvulling
Ingrediënten:
- 1 kg. tarwebloem
- 250 gr. margarine
- snufje zout
- 1 theelepel suiker
- 1 ei
- 3,5 dl. water
Voor de vulling:
- 1 kg. gehakt
- 1 prei
- klein bosje selderie
- su-un
- wat doperwtjes
- bouillonblokje
- peper
- zout
- 1 theelepel nootmuskaat
- suiker
Bereiding:
In een ruime kom de margarine in stukjes, zout, suiker, ei en 3,5 dl. lauw water en kneed totdat de margarine een beetje zacht is. Voeg de tarwebloem in kleine delen toe en kneed alles tot een stevig deeg. Laat het deeg ca. 3 uur rusten. Maak er 30 tot 40 balletjes van. Rol elke bal met een deegrol uit tot een mooi rond plakje, zo groot als een klein schoteltje.
Verhit een beetje olie in de wok en roerbak alle ingredienten voor de vulling tot het gaar is, als de vulling te nat is wat tarwebloem erdoor mengen en laat het afkoelen. Plakje vullen, sluit de plakjes tot een half maantje en maak een mooi kartelrandje met de duim of druk ze met een vork goed aan. Frituren in olie en serveer met een chilisaus.