De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Palaro
Drooggebakken rundvlees in een saus
Ingrediënten:
- 1 kg. runderlappen
- 1,5 ltr. water
- zout
- 4 eetlepels maizena
- plantaardige olie
Bumbu:
- halve theelepel nootmuskaat
- 5 cm. djahe
- 5 cm. kencur
- 5 rode lomboks
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 3 kruidnagels
Bereiding:
Wrijf voor de kruidenpasta de ketumbar, djinten, kruidnagels en nootmuskaat in een vijzel fijn. Voeg de schoongemaakte en fijngesneden lomboks, djahe en kencur toe en wrijf alles fijn. Snijd het vlees in dunne lapjes van ca. een halve cm. dik en 5x4 cm. groot. Breng in een pan het water met de kruidenpasta aan de kook en laat het vlees ca. 1,5 uur hierin lekker sudderen. Voeg zout naar smaak toe, roer de met water aangelengde maizena erdoor en laat dit alles koken tot de saus dik is. Schep het vlees uit de pan en laat het uitlekken. Verhit een laagje olie in een wok en frituur het vlees in ca. 5 min. krokant. Leg het gebakken vlees op een schaal en giet de saus erover.