De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Opor Telor
Gekookte eieren gestoofd in kruidige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 1 serehstengel
- 2 uien
- 2 eetlepels olie
- 2 tenen knoflook
- 1 daun salam
- 1 kemirienoot
- 2 dl. bouillon
- 1 schijf laos
- 1 theelepel witte basterdsuiker
- 1 theelepel ketumbar
- 15 gr. santen
- halve theelepel djinten
Bereiding:
Kook de eieren hard. Pel de uien en knoflook en snipper ze. Maak de ui, knoflook en kemirie fijn in een vijzel. Meng de laos, ketumbar en djinten erdoor. Verhit de olie in een wok en fruit de uienmassa goudbruin. Voeg daun salam, sereh, bouillon, basterdsuiker en de santen toe en laat de saus zachtjes koken tot de santen is opgelost. Laat de gepelde eieren in de saus nastoven tot de olie uit de santen komt.
download