De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Opor Daging Sapi
Rundvlees gestoofd in bouillon met kruiden
Ingrediënten:
- runderlappen
- 2 eetlepels olie
- 3 uien
- 2 tenen knoflook
- sambal oelek
- trassi
- 1,5 theelepel kunyit
- halve theelepel laos
- halve theelepel sereh
- 1 theelepel ketumbar
- 4 kemirienoten
- 2 djeruk purut
- 4 daun salam
- 50 gr. santen
- kaneel
- 1 eetlepel ketjap
- olie
Bereiding:
Tevoren het vlees koken in 1 ltr. water. Bewaar de bouillon. Voor dit recept wordt maar een halve ltr. bouillon gebruikt, de rest kan eventueel voor soep gebruikt worden. Het nu droge vlees in olie aanbraden om ze wat vaster te maken. De uien en knoflook fruiten en dan de verdere kruiden in volgorde toevoegen, hierna het geheel afblussen met de bewaarde bouillon. Sambal en zout naar smaak toevoegen. Vervolgens het vlees toevoegen en het geheel laten sudderen tot het vlees gaar is.