De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Onde-Onde Dua
Balletjes van kacang hijau met geraspte kokos
Ingrediënten:
- 300 gr. kacang hijau
- 165 ml. dikke santen
- 3 schijfjes gula djawa
- 2 daun pandan
- zout
- bloem
Deeg:
- 500 gr. ketanmeel
- 5,5 dl. santen
- geraspte kokos
- zout
Bereiding:
Laat de kacang hijau een nacht van tevoren weken in water. Kook de erwtjes de volgende dag met zoveel water dat ze net onderstaan en voeg zout naar smaak toe. Als de erwtjes zacht zijn de gula djawa en de daun pandan toevoegen. Laat die meekoken totdat het geheel gebonden is. Voeg op het laatst de santen toe en bind het geheel met wat bloem. Verwijder de pandan en laat het wat afkoelen.
Kneed van ketanmeel met wat zout en santen een deeg. Maak er balletjes van, druk ze plat, vul ze met een eetlepel vulling en sluit dan de balletjes goed. Doe de balletjes in een pan met kokend water. Als ze gaar zijn komen ze boven drijven. Rol ze hierna door de geraspte kokos. Koud opdienen.