Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Njomok Tempeh

Gekookte tempeh in kokosmelk en asem


Ingrediënten:

- 150 gr. tempeh
- 25 gr. santen
- asem
- 2 groene lomboks
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- halve theelepel sambal oelek
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel laos
- halve theelepel kunyit
- 1 theelepel gula djawa
- 1 daun salam
- olie

Bereiding:

Snipper de uien en de knoflook. Doe de asem in een kommetje met 4 eetlepels warm water en een snufje zout. Kneed het goed door elkaar. Snijd de tempeh in blokjes van ca. 1 cm. Giet door een zeefje het asemwater erbij, schep goed om en laat de tempeh hierin een uurtje marineren. Snijd de lomboks doormidden, verwijder het zaad en snijd ze in grove stukken. Wrijf ui, knoflook, sambal en alle kruiden behalve de salam fijn in de vijzel. Fruit dit 2 min. in een beetje olie. Doe er de santen bij en een kopje water. Breng aan de kook en roer goed om. Doe er dan de lomboks, salam en tempeh met het asemwater bij. Laat het geheel ca. 10 min. zachtjes sudderen.

Njomok Tempeh