De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Nasi Uduk Dua
Gekookte rijst met kruiden in kokosmelk
Ingrediënten:
- 500 gr. rijst
- 1 daun salam
- 3 daun pandan
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel kunyit
- 2 tenen knoflook
- 3 sjalotten
- 1 serehstengel
- 6 dl. dunne santen
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Was de rijst. Snijd de sjalotten en knoflook fijn en fruit dit samen met de sereh, ketumbar, kunyit, pandan en daun salam in wat olie. Roer daar de gewassen rijst door en kook die in de kokosmelk met wat zout gaar. Verwijder de blaadjes en sereh voor het opdienen.
download