De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Nasi Uduk
Gekookte, gestoomde witte rijst in kokosmelk
Ingrediënten:
- 500 gr. rijst
- 3 daun salam
- 1 daun pandan
- 1 theelepel ketumbar
- 6 dl. dunne santen
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Was de rijst en stoom deze in ca. 20 min. in een stoompan halfgaar. Knoop de daun salam samen met de daun pandan. Meng in een pan de santen met de daun pandan en salam, ketumbar en zout naar smaak en breng alles aan de kook. Roer de gestoomde rijst door de santen en laat het op een laag vuur koken tot al het vocht is geabsorbeerd. Doe de rijst weer in de stoompan en stoom het in ca. 30 min. gaar.
download