De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Nasi Sela
Gestoomde witte rijst met zoete aardappel
Ingrediënten:
- 150 gr. zoete aardappelen
- 500 gr. rijst
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes van ongeveer 1x1 cm. Was de rijst in een pan onder koud stromend water. Voeg het zout toe en doe er zoveel water bij tot dit ongeveer 2 cm. boven de rijst staat. Zet de pan op het vuur en schep, zodra het water kookt, de rijst om en laat hem ongeveer 5 min. doorkoken. Zet het vuur laag en blijf omscheppen tot het water is verdampt. Meng de blokjes zoete aardappel erdoor en stoom de rijst met aardappel in een stoompan in ca. 15 min. gaar.
download