De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Besengek Empat
Gestoofde kip met kokosmelk
Ingrediënten:
- 1 kip
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 3 groene lomboks
- 3 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 20 gr. laos
- 3 theelepels trassi
- 1 dl. asemwater
- 1 dl. santen
- 1 bosje koriander
- 3 eetlepels olie
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Maak de ui, knoflook, lomboks en laos fijn in de vijzel en voeg de ketumbar, djinten en trassi toe. Fruit dit mengsel aan in olie en voeg de in stukken gesneden kip toe. Bak de kip bijna gaar. Blus af met het asemwater en de santen en stoof de kip verder gaar. Serveer de kip met vers gehakte koriander erover gestrooid.
download