De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Nasi Kuning Dua
Gestoomde, gele rijst
Ingrediënten:
- 500 gr. rijst
- 3 koppen water
- 2 daun pandan
- 1 serehstengel
- 1 bouillontablet
- 15 gr. santen
- halve theelepel kunyitpoeder
- 2 daun djeruk purut
Bereiding:
Snijd de serehstengel fijn. Was de rijst en laat het uitlekken. Doe de drie kopjes water in de pan en laat dit koken. Voeg de uitgelekte rijst bij het water. Voeg hierbij de daun pandan, serehstengel, bouillonblokje, santen, kunyit en de djeruk purut. Zet het geheel op laag vuur voor ca. 8 min. Controleer of al het vocht is opgenomen, zo niet dan nog even doorkoken. Daarna de halfgare rijst in de rijststomer doen en laat dit alles voor nog ca. 20 min. stomen.
download