De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Nasi Gurih Pontianak
Rijst gekookt in kokosmelk met eieren en uitjes
Ingrediënten:
- 500 gr. rijst
- 1 ltr. dunne santen
- 3 daun salam
- 4 eieren
- 3 uien
- 1 teenknoflook
- zout
Bereiding:
Kook de eieren hard en snijd de uien en knoflook fijn. Kook de rijst in de santen met de daun salam gaar. Bak de uitjes in (niet te hete) olie tot knapperig bruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Dien de gare rijst op in een schaal en leg de halve eieren er omheen. Strooi hier de gebakken uitjes overheen. Serveer met bijvoorbeeld Abon-abon en sambal.
download