De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Nasi Goreng Paksoi
Gebakken rijst met kalkoenfilet en paksoi
Ingrediënten:
- 300 gr. rijst
- 250 gr. kalkoenfilet
- 3 eetlepels olie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- halve rode paprika
- halve paksoi
- 100 gr. tauge
- 2 eetlepels ketjap
- zout
Bereiding:
Snijd de kalkoenfilet fijn en snipper de ui. Kook de rijst en laat het afkoelen. Bak in een wok de kalkoenfilet in de olie bruin. Bak de ui mee en pers de knoflook erboven uit. Snipper de paprika en bak hem mee. Maak de paksoi schoon, snijd de dikke stronk eruit en snijd blad en stelen in repen. Schep de paksoi in de wok en laat het slinken. Schep de rijst erdoor en laat het gerecht onder voortdurend omscheppen kleuren. Voeg zout naar smaak toe. Schep er tot slot de tauge en de ketjap door. Serveer met sambal en krupuk.
download