De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Nagasari
Gestoomde pakketjes met banaan
Ingrediënten:
- 1 rijpe banaan
- 1 daun pandan
- 200 gr. rijstmeel
- halve theelepel zout
- 3 dl. santen
- bananenblad
- 100 gr. suiker
Bereiding:
Snijd het bananenblad in 15 stukken van 15x10 cm. Schil de banaan en snijd het in plakjes. Meng rijstmeel, santen, suiker, daun pandan en zout in een pan en kook dit mengsel al roerend op een laag vuurtje tot het dikker wordt. Haal de pan van het vuur. Neem een stukje bananenblad. Doe een eetlepel rijstmeelmengsel en een plakje banaan op het blad. Vouw het blad dicht tot een rechthoekige vorm. Stoom de pakketjes gedurende ca. 30 min. Verwijder het bananenblad voor het eten. De nagasari kan iets verkleuren door het bananenblad.
download