Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mihoen Shanghaimi

Mihoen met groenten, varkensvlees en garnalen

Mihoen Shanghaimi | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Graziella Cappellari


Ingrediënten:

- 2 flinke hamlappen
- ve-tsin
- 250 gr. mihoen
- 50 gr. gepelde garnalen
- 1 teen knoflook
- ketjap manis
- 1 ui
- 1 eetlepel rijstwijn
- 100 gr. Chinese kool
- gemberpoeder
- 1 klein blik doperwten
- 2 dl. bouillon
- 100 gr. champignons
- 1 eetlepel maizena
- 1 stengel selderij
- 1 theelepel gula djawa
- half blik bambuscheuten
- peper
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd 1 hamlap in reepjes en de andere hamlap in blokjes. Pel de knoflook en de ui en snijd ze fijn. Was de kool en snijd ze fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Was de selderij en snijd ze fijn. Laat de bambuscheuten uitlekken en snijd ze fijn. Fruit in wat olie de ui, knoflook, blokjes vlees, kool, bambuscheuten, doperwten, champignons en selderij ca. 5 min. op klein vuur. Maak een sausje van 1 eetlepel ketjap, rijstwijn, gemberpoeder en 1 eetlepel olie en voeg dit bij de blokjes vlees. Roer goed om en laat het geheel ca. 5 min. sudderen. Voeg dan de bouillon toe en laat het nog even 5 min. sudderen.

Maak ondertussen een papje van de maizena, halve eetlepel ketjap, wat water en de gula djawa en bind hier de saus mee. Kook de mihoen ondertussen gaar, spoel het af en laat het uitlekken. Bak nu apart in wat olie de reepjes vlees en laat ze uitlekken. Doe er als laatste de garnalen bij en maak af met zout, peper en ve-tsin. Leg de mihoen op een platte schaal, giet er wat saus overheen en leg de groente en vlees er omheen en bovenop.

Mihoen Shanghaimi