Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mihoen Daging Sapi

Mihoen met rundvlees en paprika


Ingrediënten:

- 250 gr. mihoen
- 2 eetlepels maizena
- 250 gr. runderlappen
- 1 theelepel suiker
- 1 ui
- zout
- 1 groene paprika
- 6 eetlepels ketjap manis
- 1 vleestomaat
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd het vlees in dunne reepjes. Pel de ui en snijd ze in ringen. Was de paprika en snijd hem in reepjes. Was de tomaat en snijd deze in stukjes. Kook de mihoen in een pan met ruim kokend water en wat zout beetgaar. Laat de mihoen in een zeef goed uitlekken. Verhit 1 eetlepel van de olie in een pan en roerbak hierin de mihoen lichtbruin. Schep de mihoen uit de pan en houd het apart. Meng in een kommetje de ketjap met de maizena en de suiker. Doe de reepjes vlees in een kom en schep er de helft van het ketjapmengsel door. Verhit de rest van de olie in de pan en roerbak hierin het vlees snel rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en houd het apart. Fruit de ui en de paprika ca. 1 min. in de achtergebleven olie. Voeg de rest van het ketjapmengsel toe en laat dit onder voortdurend omscheppen aan de kook komen en binden. Laat de saus 2 min. zachtjes koken. Schep er het vlees en de partjes tomaat door. Smoor het vlees gaar. Schep er tot slot de mihoen door.

Mihoen Daging Sapi