De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Merebus Cumi Pelan-Pelan
Gestoofde inktvis in bouillon
Ingrediënten:
- 500 gr. inktvis
- halve theelepel witte peper
- halve theelepel zout
- 1 eetlepel limoensap
- 5 sjalotten
- 2 rode lomboks
- 3 eetlepels olie
- 125 gr. dasar untuk ikan
- 1,5 dl. kippenbouillon
- kemangi
Bereiding:
Snijd de (schoongemaakte) inktvis in kleinere stukken en meng dit in een kom met de peper, zout en limoensap. Laat dit even marineren. Snipper de sjalotjes fijn en snijd de lomboks in dunne, schuine ringen, verwijder eventueel de zaadjes. Hak de kemangi fijn. Verhit de olie in een wok. Fruit de sjalotjes en de lomboks hierin tot de sjalotjes glazig worden. Voeg dan de inktvis toe en bak dit ca. 2 min. op hoog vuur. Voeg vervolgens de Dasar untuk Ikan (zie recept) toe en roerbak het geheel ca. 1 min. Voeg de kippenbouillon en kemangi toe, breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes stoven. Garneer voor het opdienen met Bawang Goreng.