De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tempeh Mendoan
Tempeh in een gekruid jasje
Ingrediënten:
- 1 blok tempeh
- 1 cm. kencur
- 3 lente-uien
- 250 gr. bloem
- 5 tenen knoflook
- 2 dl. water
- 2 theelepels ketumbar
- olie
Bereiding:
Pel en snijd knoflook en het stukje kencur fijn. Snijd de tempeh in plakjes van ca. 1 cm. Was de lente-uitjes en snijd ze fijn. Wrijf de ketumbar, knoflook en kencur fijn in de vijzel. Meng deze pasta met bloem, bosuitjes, zout naar smaak en het water. Meng alles goed door tot een glad beslag. Verhit een laagje olie in een wok, wentel de plakjes tempeh door het beslag en frituur ze goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
download