De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Maksuba
Soort dikke pannenkoek in laagjes
Ingrediënten:
- 200 gr. bloem
- kwart theelepel kruidnagelpoeder
- 50 gr. suiker
- anijszaad
- 4 eieren
- zout
- halve theelepel kaneel
- boter
Bereiding:
Klop de eieren met de suiker schuimig en werk er al kloppend de gezeefde bloem, de kruiden en het zout doorheen. Maak een klontje boter heet in een koekenpan met dikke bodem. Doe er een lepel beslag in en bak het aan beide kanten lichtbruin. Breng nu op het gare beslag opnieuw een laagje beslag aan van ca. 5 mm. Draai het, wanneer het gestold is, om en herhaal de bewerking tot al het beslag is verbruikt. Het resultaat is een dikke pannenkoek die doorgesneden een aantal laagjes laat zien. Snijd het gerecht in punten en bestrooi het met poedersuiker.
download