De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Masak Guri Ayam
Pittige kip in een kruidige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 1,5 kg. kip
- 5 dl. water
- 1 eetlepel ketumbar
- halve eetlepel djinten
- 5 schijven laos
- 4 cm. kencur
- 1 theelepel trassi
- 2 rode lomboks
- 1 kop gedroogde kokos
- 1 kop dikke santen
- zout
Bereiding:
Rasp de laos en kencur. Rooster de kokos lichtbruin in een droge koekenpan. Snijd de kip in stukken en breng met het water en zout aan de kook. Indien nodig afschuimen. Doe alle kruiden en de santen erbij. Laten sudderen tot de kip gaar is en de saus dik is. Indien nodig, tijdens het koken wat kokend water toevoegen. Om het gerecht heter te maken dan tegen het einde sambal erbij doen.
download