De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Bawang
Gesudderde, pittige kip met sjalotjes
Ingrediënten:
- 750 gr. kip
- 10 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 2 lomboks
- 2 dl. water
- zout
- 2 eetlepels olie
Bumbu:
- 1 cm. laos
- 2 cm. djahe
- 2 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels citroensap
- halve theelepel peper
Bereiding:
Verdeel de kip in stukken. Snipper de lomboks en sjalotten fijn en pers de knoflook uit. Fruit de sjalotjes en knoflook in de hete olie. Voeg de kip toe en bak dit tot het een beetje bruin is geworden. Voor de bumbu de laos en djahe fijn raspen en met de ketjap, citroensap en peper mengen. Voeg het water toe bij de kip en laat het aan de kook komen. Voeg dan de bumbu toe, lomboks en zout naar smaak. Laat het geheel sudderen tot de kip gaar is.
download