De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Abuk-Abuk Dua
Gestoomde, gekleurde cakejes van sagoparels met kokos
Ingrediënten:
- 150 gr. sagoparels
- 6 eetlepels geraspte kokos
- 2,5 eetlepel gula djawa
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 1 theelepel pandanpasta
- paar druppels rode kleurstof
- zout
Bereiding:
Was de sagoparels en wel ze 20 min. in warm water. Laat ze in een zeef uitlekken en vermeng ze dan met de kokos en wat zout. Verdeel in twee delen, maak de ene helft groen en de andere helft rood. Doe een gekleurde laag in een vorm(pje), daarop het suikermengsel, daarop weer een laag van de andere kleur. Ga door tot alles is gebruikt en stoom de vormpjes 20 min. Laat ze afkoelen en strooi voor het opdienen nog wat kokos erover.
download