De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Martabak
Krokant gebakken pakketjes van gekruid lamsvlees
Ingrediënten:
- 200 gr. lamsvlees
- 1 ui
- 4 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- zout
- peper
- 150 gr. su-un
- 8 loempiavellen
- olie
- water
- 10 gr. meel
Bereiding:
Schil de ui, sjalotjes en de knoflook en snijd ze fijn. Snijd het lamsvlees in kleine blokjes. Week de su-un in wat lauwwarm water en snijd ze fijn. Bak alles in wat olie en breng het op smaak met wat peper en zout. Maak van het meel en water een papje. Laat de vulling uitlekken en afkoelen. Spreid een loempiavel uit en doe een beetje van de vulling in het midden. Vouw het vel in een vierkant op. Plak het dicht met het papje van meel en water. Als je een gaatje hebt geprikt in het loempia velletje, dan kun je dit dicht plakken met een stukje vel en het papje. Bak de martabak bruin en krokant in olie.