De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Mangut Ikan Lele
Gefrituurde meerval in kruidige kokosmelk
Ingrediënten:
- 500 gr. meerval
- sap van een halve citroen
- 1 daun salam
- 2 schijfjes laos
- 1 serehstengel
- 1 tomaat
- 6 rawits
- 1 eetlepel suiker
- 3 dl. dikke santen
- zout
Bumbu:
- 4 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel ketumbar
- 5 kemirienoten
- 4 rode lomboks
Bereiding:
Kneus de laos en de serehstengel. Snijd de tomaat in blokjes. Marineer de vis met een mengsel van het citroensap en zout. Laat dit even staan en frituur dit in hete olie goudbruin. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn tot een pasta. Fruit de bumbu in een beetje olie en voeg de salam, laos en serehstengel toe tot het geurig ruikt. Voeg dan de blokjes tomaat en rawits toe en schep het geheel goed door. Dan de kokosmelk, zout en suiker toevoegen en goed roeren. Breng dit aan de kook. Zodra het kookt de vis toevoegen en even omroeren.