De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Mangut Ikan Bakar
Gestoofde, gekruide bokking
Ingrediënten:
- 4 gebakken bokkingen
- 1 theelepel laos
- 20 gr. santen
- 1 theelepel gula djawa
- 1 eetlepel olie
- 6 groene lomboks
- 2 dl. water
- 1 theelepel asem
- 2 uien
- 2 daun salam
- 2 tenen knoflook
- zout
Bereiding:
Snijd de knoflook en de uien fijn. Wrijf de uien, knoflook, laos en de gula djawa fijn in de vijzel. Bak deze bumbu in de olie tot de uien geel zijn. Was de lomboks en snijd ze overlangs in vieren en verwijder het zaad. Breng het water aan de kook met een klein beetje zout, de santen, de lomboks en de daun salam. Voeg de bumbu toe met het restje olie. Laat in dit sausje de vis aan beide zijden 5 min. stoven.
download