De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Mangut
Gestoomde makreel in een kruidige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 1 gestoomde makreel
- 1 blik santen
- 5 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 8 rode lomboks
- 5 kemirienoten
- 1 schijf laos
- 1 serehstengel
- 3 daun djeruk purut
- 1 theelepel asem
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel zout
- limoensap
Bereiding:
De gestoomde makreel schoonmaken en goed alle graten verwijderen. In grove stukken verdelen. De sjalotjes, knoflook en ontpitte lomboks, laos, trassi en kemirie fijnwrijven, de sereh kneuzen en deze kruiden fruiten in 2 tot 3 eetlepels olie. Dan de djeruk purut erbij en op het laatst de santen. Het geheel even koken op medium vuur en dan voorzichtig de stukken vis er in leggen, dan vuur uit draaien. Een klein beetje limoensap voorzichtig doormengen.
download