De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Lula Betawi
Gestoofd rundvlees in een kruidige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 500 gr. runderlappen
- 1 ui
- 3 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 3 theelepels trassi
- halve eetlepel suiker
- 30 gr. geraspte kokos
- olie
- 3 daun salam
- 2 dl. santen
- peper
- zout
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en de uien in ringen. Meng de ketumbar, djinten, trassi en suiker met de kokos en de wrijf het vlees hiermee in. Bak het vlees aan in olie. Voeg de overige ingredienten toe en fruit deze mee. Wanneer het vlees bijna gaar is afblussen met santen. Kook het vlees even door en brengen dit op smaak met peper en zout.
download