De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Lotek Djawa
Gemengde groenten met een aardappelsausje
Ingrediënten:
- 1 aardappel
- 100 gr. spinazie
- 100 gr. tauge
- 100 gr. Chinese kool
- 100 gr. andijvie
- 150 gr. sperziebonen
- 5 eetlepels pindakaas
- halve eetlepel sambal oelek
- 1 theelepel kunyit
- 2 eetlepels asem
- 2 eetlepels water
Bereiding:
Schil de aardappel en kook hem gaar. Was de spinazie, tauge, kool en andijvie. Snijd de kool fijn. Snijd de uiteinden van de sperziebonen af en halveer de sperziebonen. Blancheer andijvie, spinazie en kool apart in wat kokend water en kook de sperziebonen beetgaar. Doe de tauge in een vergiet en giet er kokend water overheen. Prak de aardappel fijn en meng het met de pindakaas, sambal, kunyit en de asem. Roer door dit mengsel 2 eetlepels water en meng alles goed door. Leg de groenten op een schaal en meng er de aardappelsaus door.