De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Lontong Tahu Campur
Lontong en gebakken tahu met een pindasaus
Ingrediënten:
- 1 blok tahu
- 250 gr. tauge
- 2 tenen knoflook
- zout
- olie
- selderie
- bawang goreng
- lontong
Voor de saus:
- 75 gr. geroosterde pinda's
- 1 eetlepel citroensap
- 3 rode lomboks
- 1 eetlepel petis
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel gula djawa
Bereiding:
Rasp de gula djawa. Pers de knoflook. Snijd de tahu in plakken en wrijf ze in met de knoflook en het zout. Verhit de olie in een wok en frituur de tahu goudbruin. Laat de tahu uitlekken en snijd deze daarna in reepjes. Wrijf de ingredienten voor de saus fijn tot een gladde massa. Serveer de tahu met lontong en de (geblancheerde) tauge. Giet de saus over de tahu en tauge en bestrooi deze met wat gehakte selderie en bawang goreng.
download