De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Lontong Balap
Soep van runderbouillon met lontong, tauge en koekjes van bonen
Ingrediënten:
- 1 ltr. runderbouillon
- knoflook
- gemalen zwarte en witte peper
- zout
- tauge
- selderie
- bawang goreng
Voor de lentho:
- 1 blik bruine bonen
- tapiocameel
- geraspte kokos
- knoflook
- sjalotje
- ketumbar
- witte en zwarte peper
- zout
Overige ingredienten:
- lontong
- tahu
- bawang goreng
- selderie
- ketjap manis
- sambal
Bereiding:
Snipper de sjalot en de knoflook voor de lentho. Laat de bruine bonen uitlekken en stamp ze grof. Pers de knoflook en hak de selderie. Snijd de lontong in blokjes. Snijd ook de tahu in blokjes en frituur het kort. Fruit de knoflook voor de soep tot het geurt, voeg de bouillon, zwarte peper en zout toe en laat het koken. Voeg nu de tauge toe, roer het geheel en laat het nog even koken. Voeg op het laatst de gehakte selderie en gebakken uitjes toe. Haal van het vuur.
Mix alle ingredienten voor de Lentho met elkaar in een kom. Let op de hoeveelheid van de tapioca, want het mag niet plakkerig zijn. Vorm hier platte koekjes van en frituur deze in hete olie tot goudbruin krokant. Serveer de Lontong Balap als volgt. Schik de lontong en tahu stukjes in een soepbord. Giet hier de soep bij samen met de tauge en leg er een paar stukken lentho op. Garneer met selderie, gebakken ui en besprenkel met de ketjap. Eventueel sambal erbij serveren.