De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Loempia Empat
Groenten en kip gerold in loempiavelletjes
Ingrediënten:
- 1 kleine witte kool
- 1 prei
- 100 gr. tauge
- 6 tenen knoflook
- 1 volle eetlepel gebakken uitjes
- winterwortel
- selderie
- 250 gr. kipfilet
- 2 theelepels ve-tsin
- 3 theelepels aromat
- witte peper
- zout
- 2 eetlepels olie
- 2 kippenbouillonblokjes
Bereiding:
Snijd de kool in heel dunne reepjes. Kool niet wassen, want dan verliest hij stevigheid. Prei in de lengte doorsnijden, wassen en in dunne reepjes snijden. Maak de tauge schoon. Kipfilet met het bouillonblokje koken in water tot het net onder het water staat, daarna afkoelen en uitpluizen. Selderie fijnsnijden. Winterwortel grof raspen. Knoflook fijnmaken in de vijzel en fruiten in wat olie, daarna kool toevoegen en geraspte peen. Als de kool half gaar is de kip, tauge en prei erbij, gebakken uitjes, (ve-tsin), aromat, bouillontablet en als laatste de selderie. Naar smaak witte peper erbij doen. Laat het mengsel niet te gaar worden. Af laten koelen en in loempiavel rollen. Dan de loempia's frituren tot goudbruin krokant.