De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Loempia Dadar
Loempia van omelet met vleesvulling en saus
Ingrediënten:
- 180 gr. magere hamlappen
- 80 gr. waterkastanjes uit blik
- 2 eieren
- 1 eiwit
- 80 ml. koud water
- olie
- 5 schijfjes djahe
- 4 gedroogde shiitakes
- 1 eetlepel rijstwijn
- kwart theelepel zout
- witte peper
- 2 eetlepels rijstazijn
- halve theelepel poedersuiker
Bereiding:
Rasp de djahe. Snijd het vlees in blokjes, laat de waterkastanjes uitlekken en week de shiitakes in warm water tot ze zacht zijn. Klop de twee eieren los met 3 eetlepels water en bak hiervan vier omeletten. Pureer in een keukenmachine het vlees samen met de waterkastanjes, 1 theelepel djahe en de shiitakes tot een smeuïg mengsel. Doe dit in een kom en meng daar het eiwit, de rijstwijn, de rest van het water, peper en zout door. Laat 15 min. in de koelkast staan.
Zet de stomer klaar en een vuurvaste schaal die in de stomer past. Leg in het midden van elke omelet een bergje vleesmengsel en spreid dit uit. Sla de zijkanten over de vulling heen en rol de omelet op. Leg ze op de schaal, dek af met aluminiumfolie en zet dit in de stomer en stoom 15 min. Maak een dipsaus van de rest van de djahe, de rijstazijn en de suiker. Snijd de loempia's diagonaal in plakken en serveer met de dipsaus.