De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Lengko-Lengko
Gemengde groenten met een pittige ketjapsaus
Ingrediënten:
- 1 blok tahu
- olie
- 200 gr. tauge
- 2 tenen knoflook
- 200 gr. spitskool
- 3 rode lomboks
- selderie
- 1 theelepel trassi
- 2 sjalotten
- 1 theelepel gula djawa
- sap van 1 citroen
- 5 eetlepels ketjap manis
- gefruite uitjes
- zout
Bereiding:
Snijd de selderie, de knoflook, lomboks en de sjalotjes fijn. Was de tauge, blancheer het ca. 3 min. en laat het goed uitlekken. Snijd de tahu in stevige plakken en bak deze in de olie goudbruin. Snijd de spitskool in fijne reepjes. Wrijf de sjalotjes, de knoflook, de lombok, de trassi, de zout en de gula djawa fijn in de vijzel. Doe dit mengsel bij de ketjap en het citroensap en roer dit tot een saus. De verschillende groenten serveer je op aparte schalen. Giet over deze groenten de ketjapsaus, bestrooi alles met de gefruite uitjes.