De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Lempok Tenggiri
Gekruide makreel met ananas
Ingrediënten:
- makreel van ca. 350 gr.
- 5 tenen knoflook
- halve halfrijpe ananas
- 5 rode lomboks
- 5 dl. water
- 2 schijven laos
- zout
- 1 theelepel trassi
- 5 sjalotten
Bereiding:
Snijd de sjalotjes, lomboks, de laos en de knoflook fijn. Maak de vis schoon en snijd deze in moten. Schil de ananas en snijd het in plakjes. Wrijf de sjalotjes, knoflook, lomboks, djahe en trassi fijn in de vijzel. Meng in een wok het water met het kruidenmengsel en breng dit aan de kook. Doe de vis en de ananas er bij. Voeg zout naar smaak toe en laat de vis op een laag vuur in ca. 20 min. gaar worden.
download