De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Lelawar Daging
Rundergehakt in kokosmelk
Ingrediënten:
- 500 gr. rundergehakt
- 5 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 3 daun djeruk purut
- 2 dl. dunne santen
- 1,5 dl. dikke santen
- zout
- 3 eetlepels olie
Bumbu:
- 1 eetlepel ketumbar
- halve eetlepel djinten
- 1 serehstengel
- 3 cm. laos
- 1 theelepel peper
Bereiding:
Wrijf of maal de ingredienten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakken. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de bumbu 3 min. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Dan de dunne santen toevoegen en het geheel koken totdat het vocht vrijwel is verdampt. Vervolgens de dikke santen toevoegen en dit nog 3 min. laten koken. Serveer.
download