De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Lelawar Ayam
Kipfilet met kool en kokosmelk
Ingrediënten:
- 500 gr. kipfilet
- 1 halve kool
- 1 grote ui
- 25 gr. santen
- olie
Bumbu:
- 1 schijf laos
- 1 serehstengel
- 1 eetlepel ketumbar
- halve eetlepel djinten
- halve theelepel kencur
- zout
- peper
Bereiding:
Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Snijd de kool in dunne reepjes en snipper de ui. Kneus de serehstengel met de stamper van de vijzel. Schil de laos en maak deze met de ketumbar, djinten, kencur en peper en zout naar smaak fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Verhit een beetje olie en fruit de bumbu samen met de ui hier in. Voeg de kipfilet toe en bak tot de kip rondom een beetje bruin wordt. Dan de kool toevoegen en meebakken. Blus het geheel af met de santen en wat water en sudder nog even door.