Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Lapis Malang

Cake in laagjes met mokka smaak en aardbeienjam


Ingrediënten:

- 200 gr. boter
- 175 gr. bloem
- 200 gr. suiker
- 8 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 eetlepels water
- 2 of 3 eetlepels koffiemelkpoeder
- mokkapasta of -essence
- aardbeienjam

Bereiding:

Smelt de boter. Mix in een kom de suiker, eieren, boter, water en melkpoeder op hoge snelheid tot het wit wordt. Voeg dan bloem en bakpoeder toe en mix tot het een glad beslag is geworden. Verdeel dit beslag in twee gelijke delen en voeg aan een deel de mokkapasta toe. Vet 2 cakeblikken in en giet beide smaken apart in een blik. Bak dit in de voorverwarmde oven op 180 graden, ca. 30 tot 40 min. Prik met een stokje om te kijken of het gaar is. Blijft het stokje droog dan is de cake gaar. Laat de cake's afkoelen op een rekje.

Bestrijk de mokka cake met de aardbeienjam en plaats de andere cake hierboven op. Ook is het mogelijk om de cake's over de lengte in twee delen te snijden. Begin met mokka, besmeer deze bovenop met jam, leg er een andere smaak cake boven op en besmeer deze ook met jam. Ga zo door tot je alle delen hebt verwerkt tot 1 hele cake. Decoreer de cake en dien het op.

Lapis Malang