De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Lapek Sagan
Gestoomde kleefrijst-bananenpakketjes in bananenblad
Ingrediënten:
- 300 gr. witte ketan
- zout
- 200 gr. geraspte gula djawa
- 7 rijpe bananen
- bananenblad
- satehstokjes
Bereiding:
Was de ketan en stoom het 20 min. in een stoompan. Pel de bananen en prak ze fijn. Meng en kneed ze met de ketan, de gula djawa en voeg zout naar smaak toe. Snijd het gewassen bananenblad in stroken van ca. 10x15 cm. Doe er ongeveer 1 eetlepel vulling op. Maak lange ronde pakketjes en steek de pakketjes vast met een satehstokje. Stoom de pakketjes in ca. 30 min. in de stoompan gaar.
download