De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kue Ubi Kayu
Cassave cakejes gegarneerd met kokos
Ingrediënten:
- 750 gr. verse cassave
- 2 daun pandan
- beetje zout
Voor de toplaag:
- 1,5 kopje geraspte kokos
- kwart kop gula djawa
- kwart kop water
- 1 eetlepel maizena + 1 eetlepel water
Bereiding:
Schil de cassave en snijd het in stukjes. Kook de cassave met de daun pandan en wat zout tot het zacht is. Pureer dit als het nog warm is en voeg 1 theelepel zout toe. Spreid dit uit tot een ca. 1 cm. dikke plak op een bakplaat. Laat dit afkoelen. Breng, voor de toplaag, het water en gula djawa aan de kook. Voeg de kokos en het maizenapapje toe en kook tot al het vocht is verdampt. Laat het geheel afkoelen. Snijd de cassave naar wens en leg hier een beetje kokos op. Klaar om te serveren.
download