De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kue Talam Tiga Warna
Gestoomde koek in drie gekleurde lagen
Ingrediënten:
Groene laag:
- 75 gr. rijstmeel
- 50 gr. kristalsuiker
- 12,5 gr. tapiocameel
- 150 ml. melk
- 150 ml. santen
- 3 daun pandan
- 75 ml. water
- paar druppels pandanpasta
- zout
- 1 zakje vanillesuiker
Bruine laag:
- 75 gr. gula djawa
- 50 gr. kristalsuiker
- 2 eieren
- 40 gr. bloem
- zout
- 1 zakje vanillesuiker
Witte laag:
- 200 ml. santen
- 175 ml. melk
- 50 gr. rijstmeel
- 10 gr. tapiocameel
- zout
- halve eetlepel kristalsuiker
Bereiding:
Versnipper de daun pandan en mix die in de blender samen met 75 ml. water. Zeef het water door een keukenpapiertje. Vang het pandanwater op en bewaar dit.
Meng voor de groene laag alle ingrediënten samen met het pandanwater en kook dit in een pan tot een vast deeg. Doe dit in een vorm en stoom ca. 30 min. Controleer of er nog voldoende water in de stomer zit voor de volgende laag. Vul zonodig bij met heet water en breng dit aan de kook.
Mix, voor de bruine laag, de eieren met de suiker schuimig. Doe dan de droge ingrediënten er bij en mix weer tot een luchtig beslag. Schenk dit op de groene laag en stoom 30 min. Controleer of er nog voldoende water in de stomer zit voor de volgende laag. Vul zonodig bij met heet water en breng dit aan de kook.
Meng, voor de witte laag, alle ingrediënten en kook dit in een pan tot een soepel deeg. Verdeel dit over de bruine laag en stoom 30 min. Laat het geheel afkoelen en verdeel in porties.