De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kue Sumping
Gestoomde cakejes met kokos en gula djawa in bananenblad
Ingrediënten:
- 500 gr. rijstmeel
- 3 dl. santen
- 125 gr. kokos
- 3 schijven gula djawa
- zout
- bananenbladeren
Bereiding:
Knip het bananenblad in stukken van ca. 20x20 cm. Het rijstmeel vermengen met het zout, de santen en de geraspte kokos. Van 75 gr. gula djawa en een beetje water stroop maken en dit met het rijstmeel en santen mengen tot een kneedbaar deeg. Vorm een trechter van een stuk bananenblad, doe hier wat deeg in, leg er een stukje gula djawa op en bedek met wat deeg. Vouw de trechter dicht, zet ze op de platte kant in de stomer en stoom de pakketjes gaar in ca. 20 min.
download