De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kue Putu
Gestoomde groene cakejes met gula djawa en kokos
Ingrediënten:
- 150 gr. rijstmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel suiker
- 75 ml. warm water
- zout
- paar druppels pandanpasta
- gula djawa
- geraspte kokos
Bereiding:
Rasp de gula djawa. Stoom het rijstmeel in een theedoek 20 min. in de stoompan. Doe het door een zeef en laat het afkoelen. Roer het bakpoeder er door. Los de pandanpasta en het zout in het water op. Roer beetje bij beetje het water door het rijstmeel. Het beslag mag niet te dun worden. Vet Kue Mangkokvormpjes in en doe een bodempje deeg in de vormen. Strooi dan de gula djawa op de laag en dek dit af met de rest van het deeg. Stoom de cakejes 20 min. op hoog vuur. Stoom tijdens het afkoelen de geraspte kokos met een beetje zout en strooi dit over de cakejes.