De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kue Putri Mandi
Balletjes van kleefrijstmeel gerold door stroop
Ingrediënten:
- 100 gr. gula djawa
- 4,5 dl. water
- 2 daun djeruk purut
- 400 gr. ketanmeel
- 5 eetlepels lauw water
Bereiding:
Snijd de daun deruk purut fijn. De gula djawa met het koude water en de djeruk purut tot stroop koken en zeven. Meng hiervan een half kopje door het ketanmeel met het lauwe water en kneed van dit deeg kleine balletjes. Kook deze balletjes in heet water tot ze boven komen drijven. Haal ze er uit en doe ze in een zeef en laat ze uitlekken. Rol de bolletjes door de stroop.
download